افسر بازنشسته اطلاعاتی آمریکا: زلنسکی در شرف برکناری است-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

افسر بازنشسته اطلاعاتی آمریکا: زلنسکی در شرف برکناری است

یک افسر بازنشسته اطلاعاتی آمریکا گفت که به دلیل شکست‌های پیاپی اوکراین در میدان نبرد، ممکن است ولودیمیر زلنسکی برکنارشود.
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۷ - ۰۱ مهر ۱۴۰۲ - 2023 September 23
کد خبر: ۲۰۵۲۳۹

به گزارش راهبرد معاصر، «اسکات ریتر» افسر بازنشسته سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سی آی.ای) گفت که ارتش اوکراین در صحنه نبرد شکست خورده و آینده سیاسی ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهور این کشور کاملا مبهم است.

 

او به خبرگزاری اسپوتنیک گفت: «ارتش اوکراین در صحنه نبرد شکست خورده است و سؤال اصلی این نیست که چه زمانی ارتش فروخواهد پاشید، این اتفاق دیر یا زود رخ می‌دهد؛ سؤال اصلی این است که دولت زلنسکی چه زمانی سقوط خواهد کرد».

 

اسکات ریتر افزود: «ممکن است که زلنسکی به زودی از قدرت عزل شود؛ حدود ۴۰۰ هزار نظامی اوکراینی کشته شده و تعداد زیادی از سلاح‌های غربی منهدم شده است».

 

او دو هفته پیش نیز گفته بود که کشورهای غربی امید خود را به موفقیت آمیز بودن ضد حمله ارتش اوکراین از دست داده‌اند و تلاش دارند از نتایج پیروزی روسیه در اوکراین بکاهند.

 

این افسر سابق سی.آی.ای گفته بود: «اتفاق جدیدی در بلوک غرب رخ داده است؛ اینکه همه به این نتیجه رسیده‌اند که نمی‌توانند اهدافشان را محقق کنند و اکنون در این فکر هستند که چگونه عواقب شکست حتمی خود را کم کنند».

 

اعتراف محافل غربی به شکست در اوکراین موضوع تازه‌ای نیست، حتی در تاریخ ۱۹ تیر ماه نیز «متیو میلر» سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا به شکست اوکراین در نبرد با روسیه اعتراف کرد.

 

متیو میلر تصریح کرد که نبرد فعلی در اوکراین یک «شکست راهبردی» برای اوکراین بوده است.

 

برخی از خبرنگاران در جلسه کنفرانس خبری،‌گمان می‌کردند که منظور متیو میلر، شکست راهبردی برای روسیه است اما سخنگوی وزارت خارجه آمریکا بار دیگر جمله خود را تأیید کرد که منظور وی اوکراین بوده است.

 

اعتراف به شکست در حالی است که از ابتدای جنگ اوکراین، کشورهای غربی تمام تلاش خود را به کار بسته‌اند تا مانع از شکست اوکراین شده و به زعم خود شکستی راهبردی را به روسیه تحمیل کنند.

 

آمریکا از زمان آغاز درگیری‌ها در اوکراین بیش از ۴۳ میلیارد دلار تسلیحات به اوکراین ارسال کرده اما دولت بایدن برای بسته‌های کمکی بیشتر بودجه ندارد. بایدن از کنگره خواسته است تا لایحه هزینه اضطراری ۴۰ میلیارد دلاری را تصویب کند که نیمی از آن به اوکراین اختصاص خواهد یافت اما این لایحه به احتمال قوی با مخالفت شدید شمار فزاینده جمهوری‌خواهان مواجه خواهد شد که مخالف سیاست چک سفید جو بایدن هستند.

 

عملیات ویژه نظامی روسیه علیه رژیم کی‌یف از تاریخ پنجم اسفند ماه سال ۱۴۰۰ و در پاسخ به تلاش‌های اوکراین برای عضویت در ناتو و حملات این کشور به روس‌تباران ساکن شرق اوکراین آغاز شد. روسیه می‌گوید دولت اوکراین تحت نفوذ تفکرات نئونازی است و نازی‌زدایی اوکراین و پذیرش بی‌طرفی این کشور را از اهداف عملیات ویژه نظامی خود خوانده است.

 

دولت غرب گرای ولودیمر زلنسکی اما با طرح این ادعا که حمله روس‌ها علیه کشورش به‌مثابه اقدام علیه کل اروپاست، تاکنون صدها میلیارد دلار کمک نظامی از کشورهای غربی جلب کرده است. کمک‌های آمریکا به اوکراین به‌ تنهایی از رقم صد میلیارد دلار فراتر رفته و برخی از پیشرفته‌ترین تجهیزات ناتو راهی میادین نبرد با روسیه شده‌اند؛ تانک‌های لئوپارد و سامانه‌های ضدهوایی پاتریوت از این جمله‌ هستند./ فارس

ارسال نظر